Over Noorwegen

Een cruise naar Noorwegen staat voor veel mensen hoog op de lijst van cruisebestemmingen. Dat is niet zo verwonderlijk, Noorwegen staat bekend om haar schitterende natuur. De Noorse Fjorden aan de westkust zijn adembenemend. De diepe Fjorden zijn een geweldig aangezicht vanaf een cruiseschip. Metershoge watervallen storten zich in de binnenwateren waarin u zult varen. De 7 zusters, een van de meest spectaculaire watervallen, vloeit hier voort uit de rivier Knivsflåelvane. Zij stort zich uit over 7 afzonderlijke stromen met een val van maar liefst 300 meter. De legenden uit de tijd van de Vikingen geven een romantisch verhaal af over de 7 zusters. De legenden vertellen dat de 7 zusters dansend van de berg afkomen, een ware lust voor het oog. Tegenover de zusters bevindt zich de waterval ‘Friar’ (de vrijer). Friar is de aanbidder van de 7 zusters en flirt vanaf de overkant van de Fjord, hopende een huwelijksaanzoek te kunnen doen. Hem is dit nooit gelukt, maar menig cruisevaarder heeft hier wel een huwelijksaanzoek kunnen realiseren.

Tijdens een cruise naar Noorwegen kunt u verschillende schitterende steden aan doen. Geiranger, Bergen, Alesund en Eidfjord zijn slechts enkele voorbeelden. Veel van de steden in Noorwegen hebben een diepgewortelde historie en zijn ware publiekstrekkers. De houten huisjes van het historisch Bryggen, de Flåmsbana-treinbaan en het Aurora Borealis zijn slechts enkele voorbeelden van de vele bijzonderheden. Een cruise naar Noorwegen maakt al uw verwachtingen waar.

Een cruise naar Noorwegen kan vaak vanuit Nederland. U stapt gemakkelijk en comfortabel op in Amsterdam of Rotterdam. De lengte van de cruise kan variëren van 8 dagen tot meer dan 20 dagen. Zo is er voor ieder wat wils. Een cruise naar Noorwegen is de perfecte manier om alle pracht en praal van het land in u op te nemen, veel van de schitterende Fjorden en watervallen zijn namelijk alleen vanaf het water te zien.

 

Noorwegen Fjord

 

Enkele handige websites:

– Visitnorway
– Wikipedia